Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícii sa nedarí zadržať údajného vraha Jána Korca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícii sa nedarí zadržať muža, ktorý mal pred deviatimi rokmi na objednávku zastreliť šéfa Výskumného ústavu jadrovej energetiky Jána Korca. Napriek tomu, že jeho identitu pozná, nevie, kde sa v súčasnosti zadržiava.

Na údajného vraha Ivana Gombíka z Trnavy vydal súd zatykač, informoval dnes denník Pravda.

"Polícia pátra po jeho pobyte," uviedol Ľuboš Homola z krajského policajného riaditeľstva v Trnave.

Korca zavraždili začiatkom roka 2001 na dvore jeho rodinného domu v Piešťanoch niekoľkými výstrelmi zo samopalu do hrudníka a brucha. Korcovu vraždu si podľa polície objednal trnavský podnikateľ, za jeho smrť údajne zaplatil 500.000 Sk (16.597 eur).

Krajský súd v Trnave tento rok vo februári potrestal za spoluúčasť na Korcovej vražde trojicu mužov. Údajnému objednávateľovi vraždy vymeral 14-ročné väzenie a peňažný trest 66.388 eur, druhý dostal 12,5-ročný a tretí 10,5-ročný trest väzenia.

Pojednávanie s údajným vrahom sa má uskutočniť v samostatnom konaní. V čase procesu si totiž odpykával trest v Nemecku. V súčasnosti by mal byť Gombík na slobode, v minulosti však strávil v súvislosti s vraždou Korca niekoľko rokov vo vyšetrovacej väzbe. K činu sa najskôr priznal, neskôr to odvolal.

Korec patril k zakladateľom výskumného ústavu. Niektoré slovenské médiá ho v minulosti spájali s jadrovou lobby, ktorá presadzovala orientáciu slovenskej energetiky na jadrové elektrárne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu