Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ivan rozstrieľal trnavského atómového odborníka: Potrestali ho po 11 rokoch!

Ján Korec
Ján Korec (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/TRNAVA - Posledným odsúdeným v kauze vraždy bývalého riaditeľa Výskumného ústavu jadrových elektrární v Trnave Jána Korca je vykonávateľ činu Ivan Gombík. Ten ho pred 11 rokmi doslova rozstrieľal dávkami zo samopalu pred jeho domom.

 

Krajský súd v Trnave dnes poslal Gombíka za mreže na 14,5 roka, rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť. Rozsudok pre objednávateľa, trnavského podnikateľa Júliusa Polakoviča na úhrnný trest 14 rokov odznel presne pred dvomi rokmi, 2. februára 2010. 
 
Ďalej súd nadelil 10,5 a 12,5 – ročné tresty pre sprostredkovateľov skutku Eduarda Didiho a Miroslava Zuba. Verdikt vtedy odznel po štyroch rokoch od začatia pojednávania a po deviatich rokoch od násilnej smrti Jána Korca. Gombík bol vylúčený na osobitné konanie, proti dnešnému rozsudku sa odvolal. 
 
Korca zastrelili dvadsiatimi výstrelmi zo samopalu v jeho rodinnom dome v Piešťanoch vo februári 2001. Dôvodom mala byť 10-miliónová pôžička (v slovenských korunách), ktorú mal Polakovič Korcovi vrátiť s takmer 20-percentným úrokom. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu