Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lanovku na železnej studničke v Bratislave spustia v polovici júla

Samospráva Nového Mesta rekonštruuje lanovku v spolupráci s bratislavským magistrátom.
Samospráva Nového Mesta rekonštruuje lanovku v spolupráci s bratislavským magistrátom.

BRATISLAVA - Rekonštrukcia lanovky na Železnej studničke v Bratislave pokračuje podľa plánu, po približne mesačnej skúšobnej prevádzke by ju mala verejnosť využívať od polovice júla. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Valéria Reháčková.

Ako ďalej uviedla, na lanovke je už namontovaný elektrický pohon vrátane náhradného zdroja. Po montáži kladiek napnú dopravné lano, na ktoré nainštalujú 46 opravených a osem nových sedačiek. V júni ešte natrú stožiare, stanice prejdú stavebnotechnickou rekonštrukciou, zrekonštruujú sociálne zariadenia pre verejnosť a obsluhu, vybudujú zdroj úžitkovej vody, žumpu na odpad, namontujú večerné osvetlenie a kamerový systém.

Termín skúšobnej prevádzky je naplánovaný od polovice júna do polovice júla. Po spustení by mali prevádzkové a mzdové náklady do konca tohto roka presiahnuť dva milióny korún. Samospráva Nového Mesta rekonštruuje lanovku v spolupráci s bratislavským magistrátom, ktorý v januári odkúpil stavby a pozemky patriace k lanovke za 19,5 milióna korún a dalo ich do správy Novému Mestu. To dá na rekonštrukciu 25 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu