Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Majiteľom Pravdy je K. Biermann, šéfredaktorkou Slišková

Karol Biermann
Karol Biermann (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Majiteľom denníka Pravda je Karol Biermann. K zmene došlo aj na poste šéfredaktora. Juraja Porubského od utorka nahradila Nora Slišková, niekdajšia zástupkyňa šéfredaktora.

Informuje o tom webovská stránka denníka. Vydavateľstvá Perex., ktoré vydáva denník Pravda, a Avízo, vlastní spoločnosť Florena. Jej majiteľom je podnikateľ Karol Biermann, ktorý bude súčasne vykonávať aj funkciu generálneho riaditeľa Perex, uvádza stránka.

Kúpu oboch spoločností od britských vydavateľov zabezpečovala skupina J&T a na projekte rozvoja vydavateľstiev sa chce naďalej finančne podieľať. Britský mediálny koncern Daily Mail & General Trust, ktorému vo Veľkej Británii patrí aj bulvárny denník Daily Mail, predal spoločnosti - Perex, a. s. a Avízo, s. r. o. začiatkom marca tohto roku. Denník Pravda britskí majitelia vydávali od polovice roku 2006.

Nová šéfredaktorka Slišková do decembra riadila dnes už zaniknutý časopisu Žurnál, kam odchádzala z pozície zástupkyne šéfredaktora Pravdy. Na poste nahradí Juraja Porubského, ktorý bol po odchode Petra Šabatu šéfredaktorom necelý rok. Slišková bola členkou predstavenstva Perexu v rokoch 2002 a 2006. Karol Biermann bol podľa mediálne.sk v minulosti riaditeľom bratislavského letiska.

Ako uviedol portál, Karol Biermann, brat filmového producenta Rudolfa, sa do médií dostal najmä pri škandále 'Počiatek na lodi s J&T'. Minister financií sa vtedy pred stanovením konverzného kurzu stretol v Monaku s ľuďmi blízkymi J&T, ktorým mohli jeho informácie výrazne pomôcť v podnikaní. Biermann bol medzi nimi. Pre túto schôdzku prišiel o miesto riaditeľa štátneho letiska Bratislava. „Vysokopostavený štátny úradník nesmie udržiavať takéto kontakty s finančnými skupinami,“ citovala vtedy Pravda zdôvodnenie premiéra Fica."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu