Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bombu na ministerstve zahraničných vecí nenašli

Od minulého týždňa je to už štvrtá obálka s výhražným textom.
Od minulého týždňa je to už štvrtá obálka s výhražným textom.

BRATISLAVA - Listom avizovanú bombu na ministerstve zahraničných vecí v Bratislave ani po hodinovej prehliadke nenašli. Ako pre agentúru SITA uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Miháliková, polícia prípad preveruje ako trestný čin šírenia poplašnej správy.

Podľa informácií hovorcu MZV SR Juraja Tomagu, po výhražnom liste odoslanom z Pezinku, zamestnancov ministerstva neevakuovali. Kto sa však cítil ohrozený, mohol budovu dobrovoľne opustiť.

Od minulého týždňa je to už štvrtá obálka s výhražným textom, polícia teraz skúma spojitosť medzi nimi a pátra po páchateľovi či páchateľoch. Začiatkom minulého týždňa dostala prvý list na Strojnícka fakulta STU v Bratislave, v stredu ráno prijali podobnú zásielku na pošte na Tomášikovej ulici, popoludní zase zásielku s tým istým textom doručili do budovy ministerstva školstva na Budyšínskej ulici.

Vo všetkých prípadoch putovali listy na expertízu. Za oznámenie takejto správy podniku alebo organizácii hrozí podľa zákona trest odňatia slobody až do piatich rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu