Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poľadovica a havárie zablokovali cesty pri Prievidzi a Ružomberku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Sneh dnes dopoludnia potrápil vodičov na strednom a východnom Slovensku. Na šmykľavých cestách zaznamenali niekoľko dopravných nehôd, pre havarované autá pri Prievidzi či Ružomberku museli motoristi využiť obchádzkové trasy.

Zasnežené boli tiež viaceré horské prechody, Donovaly museli pre nákladné vozidlá s dĺžkou nad desať metrov uzavrieť. Vyplýva to z informácií Slovenskej správy ciest a Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu v krajine.

"Počasie robilo problémy hlavne na severe Slovenska a potom predovšetkým v okolí Prievidze. Vyskytla sa aj poľadovica, boli aj nejaké nehody napríklad pri Prievidzi alebo Ružomberku," poznamenal Vladimír Michal zo Stella Centra. Medzi Nitrianskym Pravnom a Vyšehradným podľa neho havarovali dva kamióny, ktoré zablokovali celú šírku vozovky, a znemožnili tak prejazd ďalším šoférom.

Pred Prievidzou v smere z Handlovej na zľadovatenej vozovke zasa dve havarované osobné autá zablokovali jeden jazdný pruh, motoristi týmto úsekom prechádzali s niekoľkominútovým zdržaním. Nehoda bola aj medzi Ružomberkom a Ivachnovou, vodiči jazdili náhradnou trasou. Podľa Slovenskej správy ciest uzavreli pre sneženie aj komunikáciu medzi Štrbou a Šuňavou.

Na zasnežených cestách sa šmýkalo aj šoférom v Turci, pri silnom vetre sa vytvárali snehové jazyky na Orave. Cestári varovali pred rastúcim rizikom poľadovice na vlhkých vozovkách a mostoch.

So snehovými prehánkami predovšetkým v severných lokalitách treba podľa meteorológov počítať aj po zvyšok dňa a v utorok. Denné teploty by sa miestami mali vyšplhať až na šesť stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu