Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Snehovú kalamitu v Česku sprevádza silný vietor

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - V noci na pondelok v Čechách fúkal a ešte stále na mnohých miestach fúka silný vietor, ktorý dosahoval niekde aj silu orkánu. Napadol nový sneh, tvoria sa záveje, snehové jazyky a poľadovica. Viaceré oblasti hlásia problémy s dopravou.

Cestári v Ústeckom kraji uzavreli kvôli sneženiu a silnému vetru štyri cesty v okrese Chomutov. Nedá sa napríklad jazdiť z Chomutova na hraničný priechod Hora svatého Šebestiána. V Krušných horách napadlo 30 centimetrov snehu, v noci na pondelok tam fúkal vietor so silou orkánu a aj teraz panuje na horách "biela tma".

V okrese Děčín môže motoristom spôsobiť problémy poľadovica. V celom Ústeckom kraji sa stále vyskytujú snehové prehánky a fúka veľmi silný vietor. Teploty sa pohybujú od mínus šesť stupňov Celzia do nuly.

V Karlovarskom kraji komplikuje dopravu sneh a poľadovica na cestách. V noci najprv pršalo, potom do rána napadalo niekoľko centimetrov snehu a zostává ležať prakticky na všetkých cestách. Sú veľmi klzké.

Na juhu Čiech napadlo asi desať centimetrov nového snehu, na mnohých miestach sa tvoria záveje. Podľa výstrahy meteorológov by tam mali vodiči počítať aj s tvorbou poľadovice a až do večera so snehovými jazykmi a závejmi.

Na českomoravskej Vysočine stále vanie silný vietor, niekde až s rýchlosťou 60 km za hodinu a taktiež sa tvoria snehové jazyky. Hasiči odstraňovali stromy, ktoré víchrica zvalila na cesty. Aj v tejto oblasti sa vyskytujú snehové prehánky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu