Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za smrť plavkyne súd znížil Hlaváčovi trest na 5 rokov

Peter Hlaváč
Peter Hlaváč (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Košický krajský súd dnes o polovicu znížil trest za zabitie plavkyne Kataríny Jonecovej jej bývalému priateľovi. Peter Hlaváč si odpyká vo väzení päť rokov, okresný súd mu pôvodne vymeral desaťročný trest. Muž podľa súdu plavkyňu na smrť dobil a pokúsil sa aj o poistný podvod. Rozsudok je právoplatný, súd ešte dnes Hlaváčovi nariadi výkon trestu, informovala hovorkyňa krajského súdu Marcela Gálová.

"Súd v Košiciach dnes na verejnom zasadnutí uznal obžalovaného za vinného z trestných činov ublíženia na zdraví s následkom smrti a z pokusu o poisťovací podvod v spolupáchateľstve," uviedla Gálová. Odsúdený muž si trest odpyká vo väzení s najľahším stupňom stráženia a musí podľa rozsudku zaplatiť aj škodu vo výške 1 941 eur.

Bývalý manažér košického futbalového klubu podľa súdu Jonecovú ešte v roku 2002 v jej byte surovo zbil a nechal ju ležať na podlahe. Lekárov privolal až na druhý deň, keď zistil, že sa žena po útoku neprebrala. Plavkyňa upadla pre ťažký opuch mozgu do kómy a po štyroch mesiacoch v nemocnici zomrela.

Spolu s Hlaváčom dnes odsúdili na podmienečný trest dva roky väzenia s 12-mesačnou skúšobnou lehotou aj ďalšieho muža, s ktorým sa podľa súdu pokúsil o poisťovací podvod. Konečnému verdiktu predchádzali dva neprávoplatné rozsudky okresného súdu, Hlaváč sa proti nim vždy odvolal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu