Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Fico cestuje viac špeciálom, komerčné lety vlani nevyužil

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico využíva na zahraničné pracovné cesty a oficiálne návštevy vládny letecký špeciál alebo služobné auto častejšie než v minulosti. Komerčnými leteckými linkami, ktorých používanie v minulosti obhajoval šetrením peňazí štátu, vlani ani raz neletel.

Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol tlačový odbor Úradu vlády.

Po nástupe do úradu v roku 2006 letel bežnými linkami napríklad do Číny či Írska. Podobný spôsob dopravy zvolil aj pri oficiálnych a pracovných návštevách Portugalska, Británie či Spojených štátov.

Kým v roku 2008 Fico letel komerčnými linkami do Luxemburska, Izraela a Vietnamu, vlani počas viac ako dvoch desiatok zahraničných pracovných ciest nevyužil komerčné lietadlo ani raz. "Komerčné lety sa uprednostnili v prípadoch, že to dovolil program návštevy v danej krajine, aktuálny pracovný program predsedu vlády SR pred cestou a po nej v nadväznosti na celkovú logistiku a možnosti šetrenia finančných nákladov na cestu," odôvodnil tlačový odbor Úradu vlády.

Úrad nespresnil celkové úspory z obdobia, keď Fico a jeho delegácia použili komerčné linky. Po zahraničných cestách premiéra však v minulosti o usporených peniazoch pravidelne informoval. Úrad poznamenal, že pri cestách do Británie, Číny, Portugalska, Írska, Spojených štátov a Južnej Kórey sa od roku 2006 ušetrilo desať miliónov korún (podľa konverzného kurzu 331.939 eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu