Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Fico so Smerom bude opäť v krajoch oslavovať MDŽ

Ficove turné k MDŽ v minulom roku
Ficove turné k MDŽ v minulom roku

BANSKÁ BYSTRICA - Premiér Robert Fico a ďalší členovia vedenia Smeru-SD v sobotu opäť vyrazia do regiónov blahoželať ženám k Medzinárodnému dňu žien (MDŽ). Prvú časť turné začnú v Banskej Bystrici a Žarnovici, v nedeľu budú pokračovať v Prievidzi a v Trenčíne povedala hovorkyňa strany Katarína Kližanová Rýsová. Oficiálne oslavy sviatku, masovo rozšíreného najmä v časoch komunistickej éry, organizuje najsilnejšia vládna strana už niekoľko rokov.

"Smer - sociálna demokracia nepovažuje Medzinárodný deň žien za prežitok, ale za stále aktuálny sviatok," povedala Kližanová Rýsová. V sérii kultúrnych podujatí sa podľa nej rozhodli pokračovať po pozitívnej odozve z minulých rokov. Fico na stretnutiach v minulosti recitoval, rozdával kvety či zdobil tortu. Najčastejšie ho sprevádzal minister vnútra Robert Kaliňák a viceprimátor Banskej Bystrice a spevák Robo Kazík. Turné politických špičiek Smeru-SD sa skončí 15. marca, dovtedy navštívia 15 miest vo všetkých krajoch Slovenska.

Oslavy MDŽ po revolúcii v roku 1989 ustúpili do pozadia a čiastočne tento sviatok nahradil Deň matiek a Svätý Valentín - sviatok všetkých zaľúbených. Podľa prieskumov z minulých rokov však stále považuje ôsmy marec za dôležitý a chystá sa ho oslavovať viac ako polovica Slovákov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu