Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

O názve piateho mosta môžu ľudia hlasovať oddnes

Zobraziť galériu (12)

BRATISLAVA - Oddnes sa môžu ľudia z celého Slovenska zapojiť do ankety, ktorá by mala rozhodnúť o názve ešte nedokončeného piateho mosta cez Dunaj v Bratislave. Na dnešnej tlačovej besede v Bratislave o tom informoval bratislavský primátor Andrej Ďurkovský.

Občania môžu hlasovať za jeden z troch názvov, ktoré do užšieho výberu zaradili poslanci mestského zastupiteľstva - Most Apollo, Most Európy alebo Oblúkový most. Okrem týchto návrhov môžu hlasovať aj za ľubovoľný iný názvov, pomenovanie po osobnosti je však z ankety vylúčené.

Hlasovať je možné štyrmi spôsobmi. Účastník ankety môže vyplniť hlasovací lístok vo verejnom pracovisku magistrátu Služby občanom/Front Office v budove Novej radnice na Primaciálnom námestí alebo hlasovacím lístkom publikovaným v Bratislavských novinách číslo 9, ktoré vyjdú vo štvrtok. Hlasovať je možné aj na internetovej stránke www.bratislava.sk alebo zaslaním SMS v cene šesť korún na číslo 6661 v sieťach oboch mobilných operátorov.

Krátka textová správa musí byť v tvare: kľúčové slovo BAM, medzera, kód názvu mosta, medzera, kontaktné údaje. Názov Most Apollo má kód A, Most Európy B a Oblúkový most má kód C. V prípade, že hlasujúci chce zaslať iný návrh, vypíše ho celý. Vo všetkých spôsoboch hlasovania môžu občania hlasovať iba raz, anketu vyhrá návrh, ktorý získa najviac hlasov.

Anketa skončí v stredu 18. mája o 24:00, po sčítaní všetkých hlasov magistrát výsledky zverejní v médiách. Primátor Ďurkovský víťazný návrh predloží na schválenie mestským poslancom, ktorí zasadnú 26. mája. Podľa Ďurkovského výsledok ankety pre poslancov nie je záväzný, nevie si však predstaviť, že "po ankete sa k víťaznému návrhu nepriklonia."

Pre vyhlásenie ankety sa vedenie mesta rozhodlo po tom, ako poslanci na svojom poslednom zasadnutí neschválili odporúčanie Mestskej rady, aby sa piaty most volal po zosnulom pápežovi Jánovi Pavlovi II. a rozhodli, že sa nebude volať ani po inej významnej osobnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu