Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hmla v Bratislave skomplikovala dopravu na letisku

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Hmla v Bratislave dnes skomplikovala dopravu na najväčšom slovenskom letisku Milana Rastislava Štefánika. Pre nepriaznivé počasie bol dopoludnia zrušený let z Prahy do Bratislavy a späť. Linka z Košíc zase meškala asi dve hodiny.

Informovala hovorkyňa letiska Dana Madunická. Meškanie malo aj lietadlo gréckeho ministra zahraničných vecí Dimitrisa Droutsasova, ktorý priletel do Bratislavy na oficiálnu návštevu. Počasie spôsobilo problémy spoločnostiam ČSA a Danube Wings.

Naopak ťažkostiam sa vyhla írska spoločnosť Ryanair. Dôvodom bol údajne iný typ lietadla, ktoré nízkonákladový prepravca používa. "Boli to typy lietadla ATR, ktoré mali problémy. Týmto lietadlami lieta spoločnosť ČSA a Danube Wings," dodala Madunická.

ATR sú menšie turbovrtuľové lietadlá. Ryanair využíva lietadlá Boeing 737. "Dohľadnosť, ktorá bola v Bratislave bola pre ne dostačujúca," uzavrela Madunická. Hmla dnes znepríjemnila cestu gréckemu ministrovi, ktorého let meškal dve hodiny.

"Lietadlo meškalo kvôli neletovým podmienkam v Bratislave," uviedla Ľudmila Staňová z komunikačného odboru ministra vnútra. Typ lietadla, ktorým minister priletel, nespresnila. jpa grm

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu