Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dvojica obvinená z vraždy poštárky je vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dvojica exmanželov, ktorých obvinili z vraždy poštárky (51) Marty O. z Kovariec v okrese Topoľčany, je už vo väzbe.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu - pracovisko Banská Bystrica dnes po výsluchu obvinených Miroslava D. a Miroslavu D. vzal do väzby v súlade s návrhom prokurátora, " uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. V prípade Miroslavy D. väzbu zdôvodnil obavou z možnosti jej úteku, pokračovania v trestnej činnosti aj možného ovplyvňovania svedkov, jej druh je vo väzbe pre obavu z úteku a možného pokračovania v páchaní trestnej činnosti. Sťažnosť proti rozhodnutiu o väzbe podala len obvinená žena, rozhodne o nej Najvyšší súd.

Zavraždená poštárka sa nevrátila 2. februára z práce domov a tak jej deti podvečer zalarmovali starostku obce a tá následne políciu. Jej stopa sa končila pri dome, v ktorom býval Miroslav (27) so svojou družkou Miroslavou (32). Keď muža policajti legitimovali, vypadli mu stravné lístky, ktoré si poštárka v ten deň kúpila u svojho zamestnávateľa. Nasledovala prehliadka domu, šok ich čakal v kúpeľni. Na zemi ležalo nehybné telo. Poštárka zomrela na následky bitky a podchladenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre vraždu, trestná sadzba je 15 až 20 rokov. Motívom obvinených mali byť peniaze. Po vražde poštárky sa dvojica obvinených vybrala na nákup do Topoľčian taxíkom, po návrate už na nich čakala

Podobný skutok sa podľa hovorcu Slovenskej pošty Juraja Danielisa nestal viac ako tridsať rokov. Pošta chce po udalosti presadiť, aby sa doručovatelia stali verejnými činiteľmi a požívali väčšiu ochranu pred útokmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu