Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

RVR chce zakázať počas dňa programy od 15 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu poverila svojho predsedu, aby požiadal ministra kultúry Mareka Maďariča o preskúmanie možnosti opätovného zaradenia časovej opony pre programy nevhodné pre maloletých do 15 rokov do Jednotného systému označovania.

Podľa novej vyhlášky ministerstva totiž od nového roka možno vysielať programy nevhodné do 15 rokov medzi 6:00 a 20:00, čo pred niekoľkými rokmi zakázala práve licenčná rada. Na svojom dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu aj uložila pokutu 1 659 eur pre Július Pereszlényi-Servis TV-Video za vysielanie televíznej programovej služby bez oprávnenia.

Vzápätí však podnikateľovi Júliusovi Pereszlényimu a jeho firme Servis TV-Video udelila licenciu na lokálne digitálne televízne vysielanie programovej služby Štúrovská televízia.

Pokutu 3 400 eur dostala aj spoločnosť MAC TV. Pokuta sa týkala nesprávneho uplatnenia označení vekovej prístupnosti za program Trhni si! z 28. augusta 2009. Dnes o tom informoval riaditeľ kancelárie licenčnej rady Ľuboš Kukliš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu