Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Televízia hľadá osobu s chorobou v poslednom štádiu!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOŃDÝN - Britská televízna spoločnosť hľadá osobu s chorobou v poslednom štádiu, ktorá by po smrti svoje telo venovala na mumifikáciu v rámci dokumentu o procese balzamovania v starovekom Egypte. Oznámila to v noci na dnes agentúra AP.

Hovorca televíznej stanice Channel 4 uviedol, že nezávislá produkčná spoločnosť Fulcrum TV hľadá spomenutú osobu pomocou inzerátov. Podľa neho spoločnosť na výzkume balzamovacieho procesu spolupracuje s nemenovanými vedcami.

Channel 4 síce venovala na projekt Fulcrum TV neupresnené prostriedky, ale program sa bude vysielať až v prípade, ak vedci na projekt nájdu sponzora.

Starí Egypťania balzamovali svojich nebožtíkov v súlade s vierou, že len s neporušeným telom môžu dosiahnuť posmrtný život.

Predpokladá sa, že v prípade realizácie by mohol byť balzamovaný vystavený v múzeu, aby mali ľudia možnosť zoznámiť sa s mumifikačným procesom. Avšak to nebolo stanovené ako podmienka, uviedla na svojich internetových stránkach BBC.

Nie je to prvýkrát, čo Channel 4 prichádza s témou smrti a ľudského tela. V roku 2002 vysielala prvú verejnú pitvu vo Veľkej Británii po 170 rokoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu