Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nechcel ublížiť, len upútať pozornosť, tvrdí otec údajného slovenského teroristu

V tomto dome žil Stanislav Č. Zobraziť galériu (13)
V tomto dome žil Stanislav Č.

SPIŠSKÉ VLACHY - Ľudia, ktorí žijú na rovnakej ulici ako prvý údajný slovenský terorista Stanislav Č. (33) tvrdia: tentoraz polícia poriadne prestrelila. Ich sused má podľa nich k terorizmu príliš ďaleko.

Kým policajný prezident Ján Packa v Bratislave informoval o obvinení údajného teroristu médiá, jeho podriadení zatiaľ prehľadávali Stanislavov dom. „Vzali počítač a chemikálie,“ tvrdí otec obvineného. Pár minút po odchode polície sa celý triasol. V prípade je podľa neho veľa nejasností.

Policajný prezident na tlačovej konferencii povedal, že Stanislava Č. obvinili len pred tromi dňami. „Už 3. januára mi však z väzenia poslal list, v ktorom tvrdí, že ho zrejme obvinia z terorizmu,“ povedal otec Stanislava. „Nechcel nikomu ublížiť. Chcel len na seba upútať pozornosť.“ Polícia Stanislava už dávnejšie stíha za prechovávanie drog. V liste otcovi Stanislav píše, že išlo o mäkké drogy a našli ich u neho tak málo, že v Česku by to ani nebolo porušením zákona. „Mojim cieľom je rozpútať verejnú diskusiu ak už nie o legalizácii mäkkých drog, tak aspoň o beztrestnosti vlastníctva pre vlastnú potrebu,“ píše Stanislav otcovi z väzenia.

Stana podľa rodičov chemikálie fascinovali od detstva. Vyhral niekoľko olympiád a to dokonca aj na medzinárodnej úrovni. Vyštudoval farmáciu a zamestnal sa v jednej z košických lekární. V poslednom čase tam už však nepracoval, podľa rodičov dal sám výpoveď.

Ani obyvateľom Spišských Vlách na prípade niečo nesedí. „Sú to tichí ľudia a žijú v usporiadanej rodine,“ tvrdia susedia, podľa ktorých sa polícia poriadne mýli. „Stano sem občas prišiel s priateľkou. Dali si kávu, zaplatili a odišli,“ dozvedáme sa v miestnej krčme.

Či sa takto podarí Stanislavovi Č. rozpútať verejnú diskusiu, nie je vôbec isté. Aj sám vo svojom liste priznáva: „Idú parlamentné voľby a politici sa budú obávať otvoriť túto tému.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu