Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tareka Becharu odvolací súd oslobodil!

Tarek Bechara
Tarek Bechara

BRATISLAVA - Bratislavský krajský súd dnes potvrdil oslobodzujúci rozsudok Okresného súdu Bratislava II z augusta 2008 v prípade podnikateľa libanonského pôvodu Tareka Becharu.

Podľa prokurátorky v roku 2005 spôsobil spoločnosti Petina International podvodom škodu za približne 66 388 €. Krajský súd sa stotožnil s rozhodnutím okresného súdu v tom, že Becharovi nebol dokázaný úmysel. Patril k solventným klientom spoločnosti, v tomto prípade išlo o jeho dočasnú platobnú neschopnosť. Časť pôžičky vrátil už pred nahlásením trestného stíhania. Rozsudok je právoplatný a nie je možné odvolanie.

Prokurátorka dnes pred súdom uviedla, že všetky dôkazy, ktoré súdu počas pojednávania predložili, nasvedčujú tomu, že Tarek Bechara je vinný a spoločnosti spôsobil veľkú finančnú škodu, keď si požičal 43 152 € a v stanovenej lehote ich nevrátil, pričom za pôžičku ručil nehnuteľnosťami, ktorých nebol vlastníkom. So spoločnosťou sa tiež dohodol na kúpe auta, za ktoré nezaplatil. Spoločnosti tak spôsobil škodu 21 725 eur a 2 173 eur. Aj za túto službu podľa prokurátorky ručil nehnuteľnosťami, ktorých nebol vlastníkom. „Obžalovaný si musel byť vedomý, že nebol pri uzatváraní zmluvy vlastníkom nehnuteľnosti,“ dodala.

Právny zástupca Tareka Bechara dnes pred súdom povedal, že obžalovaný sa snažil záväzky plniť, lebo aj keď s meškaním, poškodenej strane vrátil 26 555 € ešte pred podaním trestného oznámenia a pritom o trestnom oznámení nevedel. „Poškodená strana tak poškodila obžalovaného,“ skonštatoval obhajca. Bechara je v Českej republike vo väzbe za podozrenie zo spoluúčasti na únose a zmiznutí otca podnikateľa Radovana Krejčířa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu