Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Polícia odhalila v Šamoríne marihuanu za 186 tisíc

Nájdené konope a sušené šišky
Nájdené konope a sušené šišky

BRATISLAVA - Slovenská polícia zadržala koncom minulého týždňa dvoch Vietnamcov s trvalým pobytom v Česku, ktorí podľa nej v Šamoríne vo veľkom pestovali marihuanu.

Pri akcii zaistili vysušené šišky a živé rastliny, z ktorých by sa po zbere dala vyrobiť droga v hodnote 186.000 eur. Mužom hrozí od štyroch do desať rokov väzenia, informovalo dnes policajné prezídium.

"Marihuanu pestovali v novostavbe polyfunkčného objektu s rozlohou 400 metrov štvorcových, ktorý bol špeciálne upravený na pestovanie marihuany," uviedla Denisa Baloghová z komunikačného oddelenia policajného prezídia. Policajti našli v laboratóriu 1227 rastlín konope a 2,1 kilogramu sušených šišiek marihuany, z čoho by sa podľa polície dalo vyrobiť 110.000 dávok drogy.

Muži budú okrem výroby drogy pravdepodobne stíhaní aj za neoprávnený odber elektrickej energie. Laboratórium vraj načierno pripojili na sieť a mesačne podľa odhadov odobrali elektrinu za 10.000 eur.

Polícia v poslednom čase odhalila viacero laboratórií na pestovanie marihuany. Rastliny sa dajú pestovať aj v uzavretých miestnostiach s pomocou umelého osvetlenia a vykurovania. Napríklad v Malých Ludinciach v okrese Levice našla polícia zhruba 400 sadeníc konope, podobnú výrobňu s 370 rastlinami našli začiatkom decembra aj vo Vlčkovciach pri Trnave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu