Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Plánujete lyžovačku na Slovensku? Pozor na podvodníkov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Ako zhodiť po sviatkoch nabraté kilogramy? Jedným zo spôsobov je aj lyžovačka na Slovensku s blízkymi priateľmi či rodinou. Dávajte si však pozor, aby sa predstava idylickej dovolenky na chate nezmenila na hŕbu nepríjemností.

V prípade, že si chcete počas zimnej dovolenky prenajať chatu na Slovensku cez internet, musíte byť veľmi opatrní. Môže sa totiž stať, že sa stanete obeťou podvodu. V súčasnosti totiž pribúda na Slovensku čoraz viac prípadov, že si ľudia nájdu na webe chatu, zaplatia rezerváciu a... namiesto pobytu odídu s dlhým nosom.

„Takýchto prípadov bolo v histórii vždy dosť. Teraz je ich možno v súvislosti s krízou ešte viac. Aj pri domácej dovolenke má preto zmysel využívať služby cestovných kancelárií,“ povedal k tejto téme v reportáži pre spravodajskú televíziu TA3 Tomáš Hasala zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr.

Ako ďalej v reportáži odznelo, podobnú negatívnu skúsenosť s prenájmom má aj partia osemnástich Bratislavčanov, ktorí plánovali stráviť Silvestrovskú lyžovačku na chate neďaleko Spišskej Novej Vsi v obci Hnilčík. Hoci zaplatili zálohu vo výške 720 € už v septembri, nakoniec z dovolenky nebolo nič. Istý pán Vladimír Soják, ktorý vystupoval ako majiteľ chaty, sa totiž po uhradení rezervačného poplatku na ním uvedený bankový účet odmlčal.

Ozval sa iba dva týždne pred Silvestrom s tým, že z rodinných dôvodov musí rezerváciu zrušiť. Ako tvrdil, nemá ďalej súhlas na prenajímanie objektu. „Vtedy sme už začali tušiť, že niečo nie je v poriadku,“ povedal pre redaktorku TA3 Janu Pištekovú spoluobjednávateľ chaty Erik Richnák. V správach ďalej odznelo, že majiteľ nevrátil dlžnú sumu ani po novom roku.

Paradoxné pritom je, že na internetovej stránke objektu s názvom Chata Hnilčík pribudla ďalšia zaplatená rezervácia na termín v apríli 2010. „Jedná sa o klasický prípad obohatenia sa,“ povedal k téme advokát Róbert Bockanič. V prípade, že sa niečo podobné stane aj vám, treba riešiť celú vec právnou cestou na príslušnom Okresnom súde.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu