Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Za 23-miliónový podvod hrozí podnikateľke až 12 rokov!

Za vyše 23-miliónový podvod hrozí Trebišovčanke Monike Z. (34) až 12 rokov nepodmienečne.
Za vyše 23-miliónový podvod hrozí Trebišovčanke Monike Z. (34) až 12 rokov nepodmienečne.

KOŠICE - Za vyše 23-miliónový podvod hrozí Trebišovčanke Monike Z. (34) až 12 rokov nepodmienečne! Na Krajskom súde v Košiciach včera pokračovalo pojednávanie s touto podnikateľkou, ktorá mala pripraviť o úspory vyše 70 Zemplínčanov. Scenár podvodu bol u všetkých poškodených rovnaký.

Vysoké sumy (v jednom prípade až 3,6 milióna korún!) vylákala od rodinných príslušníkov a známych, ktorým mesačne sľubovala až 4% úrok. Obalamutila dokonca aj svoju bývalú triednu učiteľku. "Po odporúčaní známych som sa dozvedel o výhodnom investovaní peňazí. Spísal som zmluvu o tichom spoločníctve a vložil 200-tisíc korún. Vrátila mi však iba 24-tisíc. Vklady spoločníkov mala údajne použiť na kúpu nehnuteľností v Rakúsku," uviedol ďalší z poškodených Peter S.

Obžalovaná Monika S., ktorú zadržali na hraničnom priechode v Bergu, mala v máji 2002 pri sebe 76 zmlúv o tichom spoločenstve na sumu 20 miliónov korún. Pri výsluchoch využila právo nevypovedať a stíhajú ju na slobode. Včera podobne, ako aj jej mama v úlohe svedkyne, opäť mlčala. Prehovorila len dvakrát, keď poopravila vypočúvaných svedkov, koľko splátok na úrokoch poškodeným stihla vyplatiť. Prokurátorka jej kladie za vinu, že vklady tichých spoločníkov nezaevidovala. Okrem malého počtu osôb v prvej fáze vložené istiny nevrátila a použila na svoje účely, čím druhých uviedla do omylu a seba obohatila. Proces pokračuje ešte vypočúvaním ďalších poškodených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu