Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Fico a Mečiar bez predsavzatí, Bugár sa chce krotiť

Robert Fico, Vladimír Mečiar a Béla Bugár
Robert Fico, Vladimír Mečiar a Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico ani šéf ĽS-HZDS Vladimír Mečiar si novoročné predsavzatia nedávajú a podpredseda SMK Miklós Duray ich dokonca považuje za detinské. Naopak predseda strany Most-Híd Béla Bugár chce viac krotiť svoju prudkú povahu. Na zábavy nechodí a na rozdiel od Mečiara ohňostroje považuje za vyhadzovanie peňazí, ktoré treba radšej dať ľuďom v núdzi.

"Páči sa mi, ako 1. januára ráno sú ovály športovísk plné bežcov a postupne ako prichádzajú ďalšie dni, tam už nie je nikto, iba tí, čo tam chodili celý rok. Ak človek má nejaké predsavzatie a chce niečo urobiť, nemal by čakať na 31. decembra, alebo 1. januára. Mal by to urobiť hneď," uviedol Fico. Pre Fica je silvestrovský večer príjemným posedením so známymi, pri ktorom si dá pohár dobrého vína.

„Už sa nemôžem polepšiť, už som taký dobrý. Aj keď si mnohí myslia opak. Takže predsavzatia si nedávam. Mám už dosť skúseností na to, aby som vedel, že keď sa predsavzatia neplnia, ľudia si to odpustia,“ uviedol Mečiar. Podľa svojich slov má krásny pocit z prelomu noci, nielen z toho psychologického momentu, ale ako zážitku z rokov 1992 a 1993, ktorý bol podľa neho hviezdnym okamihom Slovenska. „Na počesť toho sami v Trenčianskych Tepliciach každý rok odpaľujeme ohňostroj, ako aj pozdrav do doliny, aj pre svoju radosť. Tým to pre nás končí. Život pokračuje ďalej. Neprikladám tomu magickú noc. Tá nebola viazaná k polnoci, ale k slnovratu, ktorý je o niečo skôr,“ povedal. Na Nový rok si Mečiar uvedomuje, že sa musí naučiť písať nový dátum. „Viem, že prvé tri mesiace si to budem pliesť,“ dodal.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár chce viac krotiť svoju prudkú povahu, ale nie vždy sa mu to podarí. „Ja som dosť prudký. To každý vie, že sa viem naježiť. To musí byť neustála snaha to zmeniť. Nemôže to byť snaha, že od zajtra to zmením. Kto povie, že od zajtra, tak nikdy to neurobí, alebo, že od Nového roku budem iný. Tomu neverím. Buď mám silu to urobiť teraz, alebo to len odsúvam,“ uviedol. Ako zároveň dodal, z toho, aby si povedal, že na budúci rok bude jesť menej sladkostí, už vyrástol. „Sladkosti sú moja závislosť,“ skonštatoval. Na Silvestra sú vždy Bugárovci doma. „Nechodíme na silvestrovské zábavy. Delobuchy už dávno nekupujem. Mali sme psa a ten to nemal rád. Je to zbytočné vyhodenie peňazí. To radšej dať ľuďom, ktorí nemajú čo jesť, alebo strechu nad hlavou,“ uviedol Bugár.

Podobne aj podpredseda SMK Miklós Duray trávi Silvester a Nový rok doma. Výnimkou boli dva roky, keď bol za komunizmu vo väzení a návšteva USA. „Trikrát v živote som nebol doma v rodinnom kruhu na Silvestra. Dvakrát som bol v base a raz v USA s manželkou. Inak všetky Vianoce i Silvester som strávil v rodinnom kruhu,“ povedal. Koniec roka v ňom vyvoláva smútok a dávať si rôzne predsavzatia na Silvestra alebo Nový rok považuje za detinské. „Človek by sa mal správať podľa vlastných hodnôt aj cez rok aj na konci roka. Z tohto hľadiska je úplne jedno, či je júl, 30. december, alebo 1. január,“ uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu