Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pre záplavy evakuovali ľudí zo zvolenskej bytovky

Zaplavená bytovka vo zvolenskej lokalite Pod Pustým hradom.
Zaplavená bytovka vo zvolenskej lokalite Pod Pustým hradom.

BANSKÁ BYSTRICA - Pre hrozbu zaplavenia rozhodol krízový štáb o evakuácii zhruba 200 obyvateľov bytovky, stojacej vo zvolenskej lokalite Pod Pustým hradom, blízko sútoku riek Slatina a Hron.

Ako uviedol vedúci odboru civilnej ochrany Obvodného úradu vo Zvolene Ján Mrocek, v bytovke žijú sociálne slabí obyvatelia, prevažne rómskeho pôvodu. Hladina rieky Slatina stúpa, obce pri nej zatiaľ nie sú ohrozené, hladina Krupinice, ktorá preteká Krupinou, už klesá. Rozvodnený prítok Hrona ohrozoval obec Veľká Lúka v okrese Zvolen, obec preto po dohode s vodohospodármi prerazila jeho breh na takom mieste, aby voda odtekala na polia.

Pre lokálnu povodeň už dnes dopoludnia vo Zvolene evakuovali tri osoby z dvoch rodinných domov, konkrétne v časti Neresnica, kde sa vylial rovnomenný potok a zaplavil vyše 20 domov aj časť cesty I/66. Podľa hovorcu krajského riaditeľstva hasičského zboru v Banskej Bystrici Miroslava Podhradského vykonali, respektíve vykonávajú hasiči v kraji od 7:00 41 výjazdov, prevažne ide o odčerpávanie vody zo zatopených domových pivníc. "Najkritickejšia situácia bola vo Zvolene-Neresnici, zvýšené stupne povodňovej aktivity sú v okresoch Zvolen, Banská Bystrica, Brezno, Lučenec a Rimavská Sobota, lokálne povodne sú v horských obciach," dodal Podhradský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu