Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

S vodou majú najviac práce košickí hasiči

ilustračné foto
ilustračné foto

KOŠICE – V súvislosti so zhoršujúcou sa povodňovou situáciou v Košickom kraji majú plné ruky práce najmä hasiči z okresu Košice.

Ako informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Juraj Horňák najprv museli zasahovať v Medzeve, kde voda pod mostom upchala priepust, vylievala sa na cestu zatápala pozemky v rómskej osade, pričom priamo ohrozovala dva domy. „Naši hasiči z Moldavy sa snažili situáciu aspoň provizórne riešiť. Obec tam poslala aj bager a fekálny voz na odčerpávanie vody,“ povedal Horniak. Podľa jeho informácie obec bude riešiť situáciu v pondelok.

Službukonajúci operačný dôstojník Horňák informoval, že voda z poľa zatopila aj suterén jedného domu v Nižnej Kamenici, hasiči tam postavili zábranu z vriec naplnených piskom a pomohli majiteľovi s likvidáciou vody. „Musím končiť. Práve nám hlásia z obce Kostoľany, že vysoko vystúpila hladina spodnej vody na Agátovej ulici a zatápa suterén domu, posielam tam výjazd,“ povedal Horniak.

Tretí stupeň povodňovej aktivity je na rieke Roňava pri Michaľanoch, okres Trebišov, ako však uviedol dôstojník operačného strediska HaZZ Trebišov, nik ich nežiadal o pomoc, riečka tečie v extraviláne a neohrozuje priamo domy. Tretí stupeň je aj na rieke Olšava pri Bohdanovciach, okres Košice – okolie, ako však informovali košickí hasiči, zatiaľ ich nik nežiadal o pomoc.

Podľa informácií SHMU prvý stupeň povodňovej aktivity je na rieke Hnilec v úsekoch Stratená a Švedlár, na dolnom toku Hornádu pri Ždani a na rieke Bodva pri Turni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu