Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

STK je povinná pre všetky autá!

Aj nové vozidlá musia najneskôr do 1. septembra prejsť STK.
Aj nové vozidlá musia najneskôr do 1. septembra prejsť STK.

Máte nový automobil a mysleli ste si, že pre nálepku na Stanicu technickej kontroly (STK) s ním pôjdete až o 4 roky? Omyl! Podľa novej povinnosti, ktorá vyplýva zo zákona o premávke na pozemných komunikáciách, sa musíte kontrole podrobiť aj s novým vozidlom.

Pre časovo mladšie ako štvorročné automobily, ktoré zatiaľ neprešli estékáčkou platí, že majú na administratívnu prehliadku čas do 1. septembra 2005. Úplne nové autá sa musia dostaviť na kontrolu do 7 dní od prihlásenia vozidla do evidencie. Koľko nás to bude stáť? Minimálne 160 korún a majiteľov automobilov so vznetovým motorom kvôli emisnej kontrole ešte o niečo viac. Celkovo cena za administratívnu kontrolu presiahne 300 Sk.

Dôvodom novej povinnosti je okrem lepšej evidencie vozidiel aj obmedzenie ich krádeží. "Právne predpisy štátov patriacich do EÚ vyžadujú podrobenie vozidiel technických kontrolám, a tak vodiči atomobilov bez nálepiek evidovaných v SR mali v minulosti problémy pri prechode hraníc a boli vrátení späť na naše územie," dopĺňa hovorca ministerstva dopravy Tomáš Šarluška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu