Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Polícia nemá takmer žiadne informácie o vrahovi Milanovi Rafaelovi

Milan Rafael
Milan Rafael

BRATISLAVA - Necelých 24 hodín od tragickej udalosti v Mýtnych Ludanoch polícia stále nemá informácie o dvojnásobnom vrahovi 38-ročnom Milanovi Rafaelovi. Nitriansky policajný hovorca Miloš Fábry pritom na tlačovej besede nevylúčil, že vrah už mohol opustiť územie Slovenska.

Zároveň však pripustil aj to, že by sa mohol schovávať neďaleko miesta vraždy, či pri mieste svojho bydliska.

Podľa hovorcu policajti zatiaľ "operatívne zisťujú" pohyb vraha, pričom do pátracej akcie zatiaľ nenasadili ani vrtuľník ani služobné psy. Spoliehajú sa na oznámenia od občanov. Fábry dodal, že podľa neho by bolo asi neadekvátnym vynaložením síl, keby polícia teraz začala prehľadávať "pol Slovenska". Dodal však, že o pátracej akcii po Milanovi Rafaelovi sú informovaní všetci službukonajúci policajti a príslušné opatrenia urobila polícia aj na hraničných priechodoch.

Okrem toho, že policajti nevedia, kde sa páchateľ dvojnásobnej vraždy nachádza, nemajú informácie ani o tom, čo má na sebe oblečené. Tmavé tepláky, ktoré mal na sebe v čase vraždy si totiž stihol vo svojom dome prezliecť. Ich prácu sťažuje aj to, že nepoznajú vozidlo, na akom prípadne cestuje. Z miesta činu síce odišiel na mercedese, ten však polícia neskôr našla odstavený pri obce Žemberovce. Fábry pritom nevylúčil, že ho vrah odstavil pre technickú poruchu.

Pravdepodobným motívom vraždy je pomsta rodine 18-ročnej Evy K. z Mýtnych Ludan, ktorá na Milana Rafaela podala trestné oznámenie. Na základe neho bol pre násilnú trestnú činnosť vo väzbe, z ktorej ho pustili aj vďaka zmenenej výpovedi Evy. Jeho družka totiž vypovedala v jeho prospech. Napriek tomu vo štvrtok popoludní prišiel Milan Rafael za ňou domov, kde mu povedala, že sa rozchádzajú. Skôr ako nastúpil do svojho mercedesu, však začal strieľať. Evinho otca, 48-ročného Jána K. strelil do hlavy, jej 20-ročného brata Ján trafil tromi ranami do hrudníka. Postrelil tiež Evu, ako aj jej 39-ročnú matku Evu. Obe síce tragédiu s najväčšou pravdepodobnosťou prežijú, avšak s trvalými následkami. Pri vražde malo byť údajne v dome aj 1,5-ročné dieťa.

Fábry sa domnieva, že polícia nasadila do pátracej akcie dostatok mužov. Nekonkretizoval síce ich počet, ale podotkol, že len na Krajskom riaditeľstve PZ v Nitre sa prípadu venuje desať pracovníkov. Tvrdí, že ide o profesionálov vycvičených pre záťažové situácie. "Neviem, či by to bolo dobré, aby sme stáli na každom kilometri, ani by sme si to nemohli dovoliť," dodal Fábry, ktorý sa domnieva, že polícia použila adekvátne sily aj prostriedky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu