Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrozil požiarmi v Slovenskom raji, TANAP-e aj jogurtom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE – Od marca roku 2006 nedal spávať starostovi Letanoviec, lesníkom ani policajtom, ktorým sa vyhrážal hlavne požiarmi. Nakoniec svoje vyhrážky rozšíril aj na obchodný dom, ktorému avizoval, že do jogurtov vstrekol otravu na hlodavce.

Autora vyhrážok z minulých rokov nakoniec policajti usvedčili. Martina S. (36) z okresu Poprad dnes obvinili zo šírenia poplašnej správy a vydierania. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Martin S. začal so svojimi vyhrážkami ešte v 2006. Starostovi Letanoviec poslal list, v ktorom ho žiadal pozastaviť výstavbu rómskej osady. Vyhrážal sa zakladaním požiarov v Slovenskom raji a TANAP-e. Podobný list zaslal aj riaditeľovi Správy Národného parku Slovenský raj.

V posielaním listov pokračoval, júli 2006 poslal starostovi obálku s bielym práškom, pričom sa starostovi vyhrážal. Na stavenisku nájomných bytov pre Rómov dokonca nechal časť ľudskej lebky s nábojnicou a varovným listom starostovi, že aj on takto skončí. Súčasne uviedol, že na stavenisku sú rozmiestnené odistené granáty.

Písomnosti adresoval aj vtedajšej splnomocnenkyni vlády pre rómske komunity, v ktorých sa jej vyhrážal založením požiarov v Slovenskom raji a na území TANAP-u. V auguste 2007 zaslal list Správe Národného parku Slovenský raj. Znova sa v ňom vyhrážal požiarmi, ak nebude zastavená výstavba obydlí pre Rómov. Nakoniec zaslal list policajtom v Spišskej Novej Vsi. Oznámil v ňom, že v Kauflande bola do troch jogurtov vstreknutá otrava na hlodavce.

Ako uviedli policajti, všetky nahlásené udalosti preverovali za pomoci špecialistov, pričom žiadne neboli reálne podložené. Obvineného umiestnili vo väzbe, vyšetrovanie pokračuje, informovala hovorkyňa Demjanovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu