Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SPF má nové vedenie, šéfom bude Ilavský

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude od štvrtka Ján Ilavský, jeho zástupcom sa stane Gabriel Sebők. Rozhodla o tom dnes vláda. Predchádzajúce vedenie spolu s 11-člennou radou fondu prišlo o funkcie pre sporný prevod pozemkov pod Vysokými Tatrami.

Ilavský a Sebők vymenia na postoch nominanta Smeru-SD Miroslava Mihalíka a Adriana Šándorčina, ktorého nominovala ĽS-HZDS. Vláda premiéra Roberta Fica (Smer-SD) rozhodla o odvolaní Mihalíka a Šándorčina pred týždňom. Dôvodom bol sporný prevod pozemkov vo Veľkej Lomnici a Starej Lesnej.

Lukratívne pozemky pod Tatrami sa vraj najprv dostali za podozrivých okolností k reštituentom a potom ich za údajne zlomok trhovej ceny získala firma GVM považovaná za blízku ĽS-HZDS. Mihalík sa do čela SPF dostal po tom, ako v roku 2007 odvolala vláda vtedajšie vedenie fondu za podobný prevod štátnej pôdy pri podtatranskej obci Veľký Slavkov.

Minulý týždeň parlament súhlasil aj s odvolaním rady fondu. Dvaja zástupcovia opozície v rade sa členstva v rade vzdali sami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu