Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Maďarič: Dzurindová vláda kupčila s pozemkami

Marek Maďarič
Marek Maďarič

BRATISLAVA - Stovky hektárov lukratívnej pôdy prideľovala v reštitúciách aj bývalá vláda Mikuláša Dzurindu. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo ju z toho obvinil minister kultúry a podpredseda strany Smer-SD Marek Maďarič.

"Boli stovky hektárov, na ktoré bol nárok v Dunajskej Strede, v Leviciach a boli dané v Bratislave," tvrdí Maďarič. Verejnosť podľa neho o týchto reštitúciách nevie, pretože v čase, keď sa vraj machinácie diali, neboli médiá na strane opozície, zmluvy o prevodoch sa nezverejňovali na internete a v dozornej rade Slovenského pozemkového fondu nesedeli zástupcovia opozície. Napriek obvineniam Maďarič nevylúčil povolebnú spoluprácu s SDKÚ-DS.

Mikuláš Dzurinda sa pýta, prečo Smer-SD nezorganizuje tlačovú konferenciu, na ktorej by verejne predložil dôkazy o pochybných prevodoch bývalej vlády. "Vyťahujú to vtedy, keď im tečie do topánok. Kde boli celých tri a pol roka?," uvažuje Dzurinda. Šéf SDKÚ vidí za obvineniami len ambíciu odtiahnuť pozornosť od "brutálnej zlodejiny pod jednoznačnou taktovkou politickej strany Smer".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu