Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mečiar nepotrebuje partnerov, ale len sluhov, tvrdí Kusý

Miroslav Kusý
Miroslav Kusý

BRATISLAVA - Predseda Ľudovej strany - HZDS Vladimír Mečiar podľa politológa Miroslava Kusého nepotrebuje partnerov, ale sluhov

„Keď prestávajú plniť úlohu sluhov púšťa ich preč,“ povedal Kusý v súvislosti s dnešným vylúčením Milana Urbániho zo strany.

Podľa Kusého sa Urbáni stával príliš významným politikom ĽS-HZDS a často sa objavoval v médiách. „Mečiar nikdy neznášal, aby ho niekto dorástol alebo mu prerástol cez hlavu,“ zdôraznil Kusý. Zároveň dodal, že vyhodenie Urbániho môže byť pre ĽS-HZDS stratou. „Ale ĽS-HZDS strácala desiatky členov počas svojej celej existencie počnúc Milanom Kňažkom,“ upozornil politológ.

Republikové predstavenstvo ĽS-HZDS dnes na návrh Politického grémia vylúčilo poslanca NR SR Milana Urbániho zo strany. Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar jeho vylúčenie na tlačovú besedu oznámiť neprišiel. Ako uviedol Tibor Cabaj, za vylúčenie Urbániho hlasovalo 87 členov predstavenstva z 88, jeden sa hlasovania zdržal. Urbáni doposiaľ zastával aj funkciu krajského šéfa strany v Banskej Bystrici. V tomto kraji sa bude 12. decembra konať mimoriadny krajský snem, na ktorom bude zvolené nové krajské predstavenstvo. Podľa Cabaja Urbáni bol na dnešné predstavenstvo pozvaný, no neprišiel. Urbáni musí stranu opustiť, pretože mal pracovať aj na zostavení kandidátky Európskej demokratickej strany pre regionálne voľby.

Urbáni ako nominant ĽS-HZDS bol v tomto volebnom období šéfom parlamentného výboru pre európske záležitosti. V tejto funkcii by ho mal nahradiť Ján Kovarčík. V utorok o tom rozhodne poslanecký klub strany. Cabaj nepovedal, či strana Urbániho vyzve, aby vrátil poslanecký mandát. Poznamenal však, že Urbáni pri odchode iných poslancov zo strany chcel, aby mandát vrátili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu