Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Matkou bola študentka, dieťa vyhodila z okna!

Dieťa našli zabalené vo fólii Zobraziť galériu (7)
Dieťa našli zabalené vo fólii

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Študentka Ľubica B. (17) z Martina sa priznala, porodila pravdepodobne zdravé donosené dievčatko a vyhodila ho z okna internátu! K šokujúcemu nálezu došlo v utorok v stredoškolskom internáte na Tajovského ulici v Banskej Bystrici, kde pod budovou našli mŕtve telíčko novorodenca.

Dievčina mala pritom podľa polície porodiť v noci na piatok na dámskej toalete, vložiť dieťa do čierneho igelitového vrecka a vyhodiť z okna. Dieťa bolo podľa polície donosené, narodilo sa živé a zomrelo na následky pádu.

Ako uviedla polícia, na základe priznania dievčina postúpila gynekologickú prehliadku. Tá potvrdila, že bola tehotná a krátko predtým porodila. Už včera vyšetrovateľ dievčinu obvinil z vraždy novonarodeného dieťaťa, za ktoré hrozí väzenie až na osem rokov. Nakoľko ide v tomto prípade o mladistvú, trestná sadzba sa znižuje na polovicu. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Ako ďalej uviedla, po náleze mŕtveho novorodenca polícia začala intenzívne pátrať v priestoroch internátu. Na dámskych toaletách na 3. poschodí podľa polície„boli zistené krvné stopy, ktoré odtiaľto viedli až k dverám jednej z izieb, v ktorej boli ubytované tri študentky. Podrobnejšou ohliadkou boli na WC zistené krvné stopy aj na parapete okna.“

Čo bolo motívom takéhoto správania sa dievčiny nevedela hovorkyňa povedať, ani prečo svoje tehotenstvo skrývala. Šokujúcou a doteraz nevyjasnenou skutočnosťou zostáva, že z vedenia školy, internátu a ani zo spolužiačok si údajne nikto tehotenstvo dievčiny nevšimol. Víkend po pôrode údajne strávila u rodičov a v pondelok dokonca cvičila na hodine telesnej výchovy.

Menej než kilometer od miesta, kde sa vražda novorodenca odohrala, je pritom Hniezdo záchrany, čiže verejný inkubátor, do ktorého možno legálne a anonymne odložiť nechceného novorodenca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu