Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mečiara vytočili otázky, novinára nazval darebákom!

Mečiar na brífingu po koaličnej rade
Mečiar na brífingu po koaličnej rade (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do slovnej prestrelky sa dostal po dnešnej koaličnej rade šéf HZDS-ĽS Vladimír Mečiar s redaktorom, ktorého značil za „darebáka“. Reagoval tak na jeho otázky k prevodu pozemkov vo Veľkej Lomnici a Starej Lesnej na spoločnosť GVM. Denník SME označil firmu za blízku HZDS, čo jej predseda Vladimír Mečiar ale aj podpredseda parlamentu Pavol Paška označili za konštrukciu médií.

„Nemám žiadnu firmu. Vravím, že ste darebák", reagoval Mečiar na opakované otázky redaktora SME Mareka Vagoviča. Podľa Mečiara neexistuje žiadna, ktorá by mu bola blízka. Keď sa redaktor ohradil, že predkladá len overiteľné fakty, Mečiar reagoval slovami „ja si vyprosím od vás takéto obvinenia“. „Nespolupracujem so žiadnou firmou pokiaľ ide o rozhodnutia SPF, je to autonómny orgán, rozhoduje sám a samostatne,“ vyhlásil.

„Toto všetko ste pán Mečiar hovorili aj pred dvoma rokmi. Premiér to označil za zlodejinu, diali sa zmeny, fond odstúpil, pán Bríza odstúpil, pán Jureňa odstúpil, v čom je rozdiel?,“ reagoval novinár. Mečiar na otázku neodpovedal, šéf parlamentu Paška reagoval slovami „mohli by sme otázky ku koaličnej rade, nech sa páči, sú ešte nejaké?“ a brífing ukončil.

Denník Sme dnes napísal, že riaditeľ fondu Miroslav Mihalík (nominant Smeru-SD) a jeho námestník Adrian Šándorčín (nominant ĽS-HZDS) podpísali ešte 9. septembra zmluvu, na základe ktorej sa stali reštituenti z východného Slovenska vlastníkmi 1,6 milióna štvorcových metrov pôdy vo Veľkej Lomnici a v Starej Lesnej. S prevodom podľa denníka súhlasila aj Rada fondu, ktorú ovládajú nominanti Smeru.

Žiadosť o zápis pozemkov do katastra podali 14. septembra, pričom kataster im vyhovel o dva dni. Reštituenti začiatkom októbra podpísali zmluvu o predaji pozemkov spoločnosti GVM, firma podala žiadosť o zápis pozemkov do katastra 14. októbra a 16. októbra sa stala vlastníkom pozemkov vo Veľkej Lomnici a v Starej Lesnej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu