Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žilinčana chytili vedľa rozrezaného trezora!

Muža chytili vedľa rozrezaného trezora
Muža chytili vedľa rozrezaného trezora

BRATISLAVA/ŽILINA - Priamo na mieste vlámania, vedľa dvoch trezorov, zadržali policajti v minulých dňoch muža (34) zo Žiliny. Na mieste našli aj všetko náradie, pomocou ktorého sa pokúšal dostať do trezorov v obci Rudina.

Ako uviedli policajti k samotnému vlámaniu, muž sa na Audi A6 s martinským evidenčným číslom doviezol do obce Rudina. Odstavil ho asi 300 metrov od Obecného úradu. Prešiel k objektu, na oknách odstránil sololitovú výplň a vošiel do pivničných priestorov. Tam vylomil drevené dvere a dostal sa na prvé poschodie. Vypáčil kovovú mrežu a uzamknuté oplechované dvere a vošiel do priestorov s dvoma oceľovými trezormi.

Prípravu mal naozaj dôslednú, papierom a vrecami na poštu zatemnil okná, ktoré ešte prelepil lepiacou páskou. Elektrickou rozbrusovačkou potom urobil oceľové zárezy na trezore a cez otvor sa dostal dnu. Rovnakým spôsobom sa pokúsil otvoriť aj druhý trezor. To už však nestihol, chytili ho policajti.

V tom čase sa v druhom trezore nachádzala hotovosť vo výške cca sedem tisíc eur. V čase zadržania mal páchateľ pri sebe rôzne vlamačské náčinie a dve elektrické rozbrusovačky. Vlamač teraz čelí obvineniu z krádeže v štádiu pokusu a z poškodzovania cudzej veci.

Žilinský vlamač lieta aj v drogách, keď čelí ďalšiemu obvineniu. Pri prehliadke auta mu policajti našli v odkladacom priestore dverí injekčnú striekačku s neznámym obsahom. Expertíza potvrdila, že ide o metamfetamín zv. Pervitín. Hmotnosť 0,7 gramu mala podľa polície zodpovedať 13 až 27 obvykle jednorazovým dávkam. Žilinčanovi hrozí väzenie až na desať rokov. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu