Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smrť rodičky a jej dieťaťa stále nejasná

Rodička, ktorá umrela v nemocnici. Zobraziť galériu (4)
Rodička, ktorá umrela v nemocnici. (Zdroj: Topky.sk)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Vedenie spišskonovoveskej nemocnice prehovorilo. Cez víkend skonala na tamojšom gynekologicko-pôrodníckom oddelení rodička pri pôrode mŕtveho dieťatka. Manažment nemocnice celý víkend mlčal. Pred novinárov sa postavil až po tom, ako sa v pondelok skončila súdna pitva.

„Vo všetkých medicínskych odboroch môžu nastať raritné situácie, ktoré sa nedajú predvídať a končia smrťou. Presne taký bol aj tento prípad,“ tvrdí námestník riaditeľa nemocnice Štefan Zelený. „Nemám pocit, že by došlo k pochybeniu,“ dáva mu za pravdu primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia NsP v Spišskej Novej Vsi Eduard Škerlík. Prípad podľa neho vyšetrujú kompetentní a je predčasné k nemu povedať viac.

Ľuboslava Franková mala 36 rokov a bola tesne pred svojim tretím pôrodom. Gynekologyčka jej odporúčala hospitalizáciu v nemocnici. Tam ju však podľa tvrdení príbuzných neprijali s odôvodnením, že do nemocnice ešte nemusí ísť. Šla sa teda domov. O pár hodín však dostala silné bolesti. Vrátila sa do nemocnice, no tam jej už povedali, že dieťa je mŕtve. „Vraj ho zadusila pupočná šnúra,“ tvrdí matka nebohej ženy. Ľuboslava údajne žiadala, aby jej dieťa vybrali cisárskym rezom. „Bola veľmi zničená, vedela, že to nezvládne,“ hovoria príbuzní. Lekár sa však rozhodol inak. Vyvolal pôrod, po ktorom údajne žena upadla do kómy a zomrela. „Za výkon je zodpovedný lekár a primár,“ komentuje tieto informácie námestník riaditeľa Zelený. „Pacientka sa nemôže dožadovať konkrétneho výkonu.“

Rodina pripravovala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten však už začal konať. Výsledky pitvy ale ešte nezverejnil s odôvodnením, že ich treba vyhodnotiť a dať do súvislosti s ostatnými poznatkami. Prípadom sa zaoberá aj polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu