Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Naše lesy sú druhé najviac poškodené!

WIESBADEN/BONN - Tak toto nie je dobrá reklama pre Slovensko. Naše lesy sú druhé najviac poškodené v rámci celej Európy. Vyplýva to z najnovšej štúdie nemeckého Spolkového štatistického úradu vo Wiesbadene, v rámci ktorej preskúmali situáciu v lesoch 33 európskych krajín.

Nemecký štatistický úrad skúmal situáciu v 33 krajinách Európy

Slovenské lesy sú podľa tohto zdroja poškodené až na 90 percent. Na prvom mieste sa v tejto nelichotivej štatistike umiestnilo Poľsko, kde sú lesy poškodené a choré až na 92 percent. Po Slovensku sa na treťom mieste s 89 percentami ocitla Česká republika. Štatistický úrad vypracoval štúdiu k nadchádzajúcemu Medzinárodnému dňu lesov, ktorý je vyhlásený od 70. rokov na 21. marca. Viac ako 80 percent lesov majú poškodených ešte Litva (87), Ukrajina (82) a Bulharsko (81). V západnej Európe vedie rebríček s 80 percentami Taliansko. Nemecko sa nachádza so 69 percentami v strede zoznamu.

Najmenej poškodených a chorých stromov v Európe má prekvapujúco Rumunsko - len 38 percent. Rumunské lesy sa nachádzajú v Karpatoch mimo priemyselných oblastí. Menej ako 50 percent získali v štúdii Dánsko (38), Rakúsko (39) a Fínsko (46).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu