Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Chytili otca so synom , vykradli 11 chát

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v stredu zadržala a obvinila dvoch mužov, ktorí od polovice októbra v Brezne vykradli najmenej 11 chát. Otec so 16-ročným synom zobrali z vylomených chát elektroniku, potraviny, motorovú pílu, ale aj oblečenie či keramiku.

Policajti zlodejov zadržali, keď sa vracali z krádeže a na vozíku si viezli nakradnuté veci, informovala dnes polícia. O väzbe pre už 13-krát trestaného otca rozhodne súd, syna vyšetrujú na slobode.

"Nakradnuté potraviny a alkohol pojedli a vypili a ostatné veci odkladali doma, alebo časť vecí odniesli do záložne," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Staršiemu mužovi hrozia v prípade odsúdenia maximálne dva roky väzenia, jeho mladistvému synovi polovičná sadzba.

Muži začali s vykrádaním v breznianskej záhradkárskej osade Gliany, kde z dvoch chát ukradli televízor, ďalekohľad, motorovú pílu a dve fľaše alkoholu. Po týždni sa vrátili a vylúpili ďalšie dve chaty, z tretej nezobrali nič, no rozbili vstupné dvere. Ďalšie chaty vykradla dvojica na prelome októbra a novembra, ostatné dve potom túto stredu.

"Prípad je v štádiu vyšetrovania a nie je vylúčené, že táto dvojica má na svedomí aj ďalšie prípady krádeží vlámaním, ktoré evidujeme v tomto regióne," dodala Faltániová.

Podobný prípad riešili policajti v Banskobystrickom kraji koncom októbra. Dvojicu recidivistov vtedy polícia obvinila z vykradnutia najmenej 18 domov vo Zvolene a Sliači.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu