Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Černák sa odvolal voči doživotnému trestu!

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (3)
Mikuláš Černák

PREŠOV - Mikuláša Černáka, ktorého v minulosti označovali za najsilnejšiu postavu slovenského podsvetia, dnes odsúdili na doživotný trest. Okresný súd v Prešove ho uznal vinným zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy.

V prípade organizovania vraždy od uloženia trestu upustil. Černák sa proti rozsudku na mieste odvolal, prokuratúra si ponechala lehotu na rozhodnutie.

Černák podľa verdiktu súdu zavraždil v roku 1994 pre údajnú spoluprácu s políciou Jozefa Filipa a v tom istom roku Jozefa Štefana. V roku 1997 podľa súdu spáchal vraždu údajných členov podsvetia Pavla Lenharta, Milana Siposa, Emila Potáscha a bývalého policajta Gustáva Slivenského, ktorému po smrti odrezali hlavu.

V roku 2000 si údajne objednal vraždu nepohodlného svedka Mariána Karcela. Pri je organizovaní mu podľa súdu pomáhal aj Jozef Matula, ktorému súd vymeral 12-ročný trest.

Súd označil všetky vraždy za obzvlášť zavrhnutiahodné a surové. Černák prijal verdikt pokojne, jeho advokáti označili rozsudok za protiprávny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu