Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Súd dnes vynesie verdikt v procese s Černákom

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Okresný súd v Prešove dnes vynesie rozsudok nad Mikulášom Černákom, ktorého v minulosti označovali za najsilnejšiu postavu slovenského podsvetia.

V sledovanom procese Černáka obžalovali zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy, za čo mu hrozí väzenie na 15 až 25 rokov, prípadne doživotie, ktoré pre neho žiada prokuratúra.

Černák počas procesu spáchanie vrážd popieral, na záver procesu sa však priznal k jednej vražde. Jeho obhajcovia preto pre neho žiadali trest za jednu vraždu v rozpätí 12 až 15 rokov.

Údajný mafián svoj predchádzajúci život v záverečnej reči procesu označil za kriminálny a čiastočne ho oľutoval. Súd tiež žiadal, aby zohľadnil časť psychologických posudkov, ktoré boli v jeho prospech. Tie ho označili za nadpriemerne inteligentného a jeho nápravu vo väzení za možnú. Iné posudky psychológov naopak dospeli k opačným záverom.

Černák čelil pred súdom obžalobe z vraždy údajného policajného informátora Jozefa Filipa, bývalého policajta Gustáva Slivenského, ktorému po smrti odrezali hlavu, a vrážd údajných členov podsvetia Jozefa Štefana, Pavla Lenharta, Milana Siposa a Emila Potáscha. Z väzenia si mal tiež objednať vraždu nepohodlného svedka Mariána Karcela.

Pred vynesením rozsudku udelí ešte súd Černákovi právo posledného slova. Dnešné pojednávanie sa začína o 9:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu