Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvú obeť novej chrípky ministerstvo nepotvrdilo

Prasacia chrípka
Prasacia chrípka

BRATISLAVA - Prvú slovenskú obeť novej (tzv. prasacej) chrípky, ktorou má byť ročný chlapček, ministerstvo zdravotníctva nepotvrdilo.

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. O obeti dnes informovala televízia Joj, odvolala sa pri tom na neoficiálne informácie.

"Ide zatiaľ o nepotvrdený prípad, podobne, ako pri iných prípadoch sú potrebné vyšetrenia, ktoré odhalia presnú príčinu. V tomto prípade ide skôr o zanedbanie starostlivosti zo strany rodičov o dieťa," povedala Čižmáriková. Vec má podľa nej v rukách už polícia. Informáciu o prvej obeti nemá ani Úrad verejného zdravotníctva. "Nie, nemáme," povedala hovorkyňa úradu Lenka Šramková.

Televízia Joj dnes uviedla, že chlapček zomrel doma v bratislavskom Starom Meste. Presnú príčinu smrti určia výsledky testov, známe by mali byť vo štvrtok. Podľa neoficiálnych informácií ho mohol nakaziť jeho otec, ktorý sa vrátil z Ukrajiny, ktorá v posledných dňoch čelí epidémii chrípky. Podľa televízie sa stav dieťaťa zhoršil vo večerných hodinách.

Prvý prípad vírusu sa na Slovensku objavil ešte koncom mája, nakazeným bol muž (37), ktorý sa vrátil s vírusom z USA. V krajine bolo podľa utorkových údajov evidovaných 180 prípadov vírusu typu A(H1N1). Najväčší výskyt je v Bratislavskom kraji, vo vekovej skupine 25- až 34-ročných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu