Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Danube Wings nepoletí do Kyjeva pre chrípku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Regionálna letecká spoločnosť Danube Wings nebude počas terajšej zimnej letovej sezóny prevádzkovať plánovanú pravidelnú linku spájajúcu Poprad-Tatry s ukrajinskou metropolou Kyjev.

Zrušenie plánov na otvorenie novej linky podľa slovenského dopravcu spôsobila súčasná chrípková epidémia v Ukrajine.

"Úrady v Ukrajine nepridelili letové práva spoločnosti na prevádzkovanie linky s odôvodnením na vzniknutú situáciu. Pre Danube Wings je nepridelenie práv aj napriek tomu prekvapením, nakoľko spoločnosť je designovaná ako dopravca na linkách Slovensko - Ukrajina, čo bolo potvrdené aj ministerstvom dopravy SR," informovala v piatok agentúru SITA spoločnosť Danube Wings.

Spoločnosť Danube Wings plánuje od začiatku decembra tohto roka prevádzkovať letecké linky z Popradu do Londýna trikrát týždenne, do Dublinu raz až dva razy do týždňa a do Manchestru dvakrát týždenne. Okrem toho bude lietať aj z Bratislavy do Manchestru dva razy v týždni. Spoločnosť si kvôli prevádzkovaniu nových leteckých liniek prenajala od Českých aerolínií lietadlo Boeing 737. České aerolínie poskytnú slovenskému prepravcovi lietadlo spolu s kompletnou posádkou.

Danube Wings analyzuje aj potenciálne otvorenie liniek do Paríža na letisko Charles de Gaulle, do Atén a do Thessaloník, Sofie aj Bukurešti. Danube Wings prevádzkuje pravidelné linky z Bratislavy do Popradu, Košíc, Bazileja, Bologne a z Popradu do Bologne. V zimnom letovom poriadku k ním pribudli naplánované linky z Bratislavy do Bruselu a Varšavy, z Popradu do Varšavy a z Košíc do Bergama.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu