Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Stav muža s novou chrípkou sa mierne zlepšuje

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotný stav 27-ročného muža, u ktorého tento týždeň potvrdili chrípku spôsobenú vírusom A(H1N1) a je hospitalizovaný v ružinovskej nemocnici v Bratislave, sa mierne zlepšuje.

"Netreba zabúdať na to, že má obojstranný zápal pľúc," pripomenula hovorkyňa nemocnice Ruth Geržová diagnózu, pre ktorú ho do nemocnice prijímali. Muž je na liekoch a stále ho udržiavajú v umelom spánku, v ktorom by mala byť liečba efektívnejšia. Od jeho organizmu závisí, kedy ho odpoja od prístrojov. Pacienta hospitalizovali vo vážnejšom stave, no vo štvrtok sa jeho stav podľa hlavného hygienika Ivana Rovného oproti predchádzajúcemu dňu rapídne zlepšil.

Podľa ministra zdravotníctva Richarda Rašiho momentálne na Slovensku epidémia chrípky nie je. Predpokladá, že podobne ako každý rok dorazí na prelome mesiacov január a február. V sezóne 2008/2009 na Slovensku ochorelo viac ako 1,5 milióna ľudí na akútne respiračné ochorenia, na chrípku takmer 233-tisíc ľudí. Minulý týždeň na akútne respiračné ochorenia ochorelo viac ako 55-tisíc ľudí, na chrípku necelých osemtisíc ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu