Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Údajnú prvú obeť novej chrípky preveruje polícia

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhanie v prípade smrti Matejka (1), ktorý je údajne prvou slovenskou obeťou novej chrípky. Chlapec zomrel v stredu. Informovala o tom televízia Joj. Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva však nepotvrdili, či zomrel na novú chrípku.

"V tomto prípade sme začali trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Presná príčina smrti sa súdno-lekárskou pitvou nepotvrdila. Momentálne čakáme na výsledok toxikologických vyšetrení," povedal bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Polícia zatiaľ nikoho neobvinila, stíhanie začala voči neznámemu páchateľovi. Zatiaľ nie je známe, kedy sa vyšetrenie skončí.

Podľa televízie Joj chlapček zomrel doma v bratislavskom Starom Meste. Vychádzala ale z neoficiálnych informácií. Mohol ho nakaziť jeho otec, ktorý sa vrátil z Ukrajiny, kde v posledných dňoch čelia epidémii chrípky.

"V tomto prípade ide skôr o zanedbanie starostlivosti rodičov o dieťa," povedala včera hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Peczár to dnes nepotvrdil. Na Slovensku sa prvý prípad vírusu A(H1N1) objavil koncom mája, nakazeným bol 37-ročný muž, ktorý sa vrátil s vírusom z USA. V krajine bolo podľa posledných údajov evidovaných 180 prípadov vírusu. Najväčší výskyt je v Bratislavskom kraji, vo vekovej skupine 25 až 34-ročných. Vo svete sa začala šíriť prasacia chrípka v apríli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu