Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Kramplová skončila v HZDS, porušila stanovy

Zdenka Kramplová
Zdenka Kramplová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalá ústredná tajomníčka HZDS Zdenka Kramplová už nie je členkou strany. Pretože porušila jej stanovy. Informovala o tom televízia TA3. Kramplová chce ako poslankyňa zostať v klube HZDS. Aj bez jej hlasu by koalícia mala v parlamente naďalej pohodlnú väčšinu.

"Na základe stanov už nie som členkou HZDS," povedala Kramplová. Podľa TA3 porušila stanovy strany tým, žeHZDS neinformovala o svojej kandidatúre v blížiacich sa voľbách do vyšších územných celkov.

"Zatiaľ som členkou poslaneckého klubu HZDS, a kým ma odtiaľ nevyhodia, tak tam mienim zotrvať," dodala Kramplová.

Televízia však tvrdila, že z klubu by mohla byť vylúčená po regionálnych voľbách. Kramplová v poslednom čase v parlamente nehlasovala vždy spolu s materskou stranou. O jej odchode z najmenšej koaličnej strany sa špekulovalo už dlhšie. Politička, v minulosti blízka šéfovi strany Vladimírovi Mečiarovi, vlani odstúpila z postu ústrednej tajomníčky HZDS. Čelila totiž tlaku pre nejasnosti okolo viac ako 11 miliónov korún, ktoré strane darovali údajne zadĺžený podnikateľ a invalidný dôchodca. Predtým tiež prišla o post ministerky pôdohospodárstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu