Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerka Petríková poučovala väzenkyne

Viera Petríková poučovala väzenkyne Zobraziť galériu (4)
Viera Petríková poučovala väzenkyne

LEVOČA - Ministerka spravodlivosti Viera Petríková moralizovala priamo vo väzenských celách. V levočskej väznici, ktorá sa v týchto dňoch zmenila z mužskej na ženskú, vysvetľovala jej novým obyvateľkám, že by sa určite mali polepšiť.

Ministerka prišla do Levoče oficiálne otvoriť novú ženskú väznicu. V doteraz jedinom takomto zariadení v Nitre-Chrenovej totiž už niet voľného miesta. “V Nitre zostalo 200 väzenkýň, v Levoči je ich teraz vyše 70. Kapacity väznice pritom ešte nie sú naplnené,” tvrdí Viera Petríková.

Za múrmi levočskej väznice si odpykáva svoj trest aj osem žien, odsúdených za vraždu. Ministerka si osobne celú väznicu prezrela. Zastavila sa aj v celách, kde si neodpustila poučujúce komentáre.

“Polepšite sa. To, čo ste urobili, je pre spoločnosť nežiadúce. Ak by to niekto urobil vám, neboli by ste spokojná,” vyčistila žalúdok žene, ktorá si odpykáva svoj trest za podvod. Levočská väznica už podobné ministerské mentorovanie zažila. Na Štedrý deň v roku 2006 chodil od cely k cele rovnako moralizujúci Štefan Harabin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu