Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

OD VECI Na tretí pohľad

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Sudkyňa, ktorej hrozila strata taláru za názor, môže opäť súdiť, čo je určite dobrá správa pre Slovensko. Veď dvadsať rokov po revolúcii zostal drvivej a mlčiacej väčšine už len ten názor.

Možno sa sporiť, či je to dôsledok imaginárneho „tlaku verejnosti“, rozhorčeného hlasu politickej opozície, alebo (čo je najpravdepodobnejšie) dôsledok osvietenia zdravým rozumom a následnej intervencie premiéra. Ak je to tak, doprajme mu viac takých zázračných momentov. Na prvý pohľad to vyzerá, že víťaz v rezorte spravodlivosti vystavuje účet svojim oponentom v radoch sudcov. Možno aj na druhý. Lenže pri tom treťom, podrobnejšom, zistíme, že obete v talároch disponujú jeden ako druhý mizerným kádrovým profilom.

Jeden z tých, ktorým tak leží na srdci osud slovenskej justície, si dal vyplatiť na zahraničnej služobke dvojnásobné diéty a teraz podáva na svojho šéfa trestné oznámenia. Druhý, špeciálny, bol prichytený za volantom v povznesenom stave, čo spôsobilo následný výpadok pamäte, ďalší sa postaral o to, že sa na slobodu dostal ťažký zločinec... Azda raz príde čas, keď sudcovia nebudú podvádzať, opíjať sa a namiesto politike sa budú venovať súdeniu. Dovtedy bude užitočné si pripomínať, že veci nie sú čiernobiele, že aj tri pohľady, ak ide o politiku, sú niekedy málo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu