Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Extrémistom z pospolitosti sa nepodarilo prilákať ľud

Vodca SP Ivan Sýkora
Vodca SP Ivan Sýkora (Zdroj: SITA)

NITRA - Záujem o protestné akcie zo Slovenskej pospolitosti klesá. Po slabej účasti obyvateľov na zhromaždeniach extrémistov v Košiciach a v Hnúšti sa dnes plánovaný protest v Nitre vôbec neuskutočnil.

Na nepovolené zhromaždenie prišli asi tri desiatky priaznivcov hnutia, protestovať si však kvôli prítomným policajtom netrúfli. Väčšina obyvateľov Nitry o chystanej akcii ani nevedela.

Pospolitosť chcela protestovať proti údajnému rómskemu teroru, žiadosť o povolenie demonštrácie vedeniu mesta nik nepodal. V rovnaký čas a na rovnakom mieste, kde dnes chceli extrémisti protestovať, zvolalo už skôr zhromaždenie občianske združenie Slovenské hnutie obrody. Ich protest proti kríze a vojenským misiám mesto povolilo, združenie však z obavy zo spájania s extrémistami na poslednú chvíľu akciu odvolalo.

Približne rovnaký počet ako priaznivcov Pospolitosti dnes prišlo do centra mesta policajtov a novinárov. Vyholení mladíci postávali v blízkosti domu kultúry, kde sa malo zhromaždenie konať, väčšina z nich sa po niekoľkých desiatkach minút rozišla.

Slovenská pospolitosť odštartovala sériu protestných protirómskych zhromaždení začiatkom augusta v Šarišských Michaľanoch po tom, čo tam dvaja Rómovia vážne zranili pri krádeži televízora správcu futbalového ihriska. Dôchodca vtedy prišiel pri bitke o oko. Ešte v druhej polovici augusta sa na podobnom protirómskom proteste v Krompachoch zúčastnilo asi 600 ľudí, minulú sobotu v Hnúšti však prišlo iba desať sympatizantov hnutia z tohto mestečka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu