Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Politici špekulujú s kým po voľbách áno a nie

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – O rok sú voľby. Politici už teraz špekulujú s kým do volieb a po voľbách áno a s kým nie. Mečiar s SNS vraj dovládne so zaťatými zubami. Radičová odmieta spoluprácu so Smerom. Proti je aj KDH.

HZDS dovládne s SNS aj so Smerom, tvrdí Mečiar.

"Istú korektnosť voči sebe zachovávame, aj keď so zaťatými zubami," zhodnotil súčasnú situáciu v koalícii predseda HZDS Vladimír Mečiar v Markíze.

SNS berie ako rodného brata, lebo si ho nevyberal a bol daný. Podľa Mečiara sa pod vzťahy jeho strany a SNS podpísali rôzne škandály zo strany národniarov, akými boli napríklad netransparentné tendre. HZDS sa chystalo aj na jazykový zákon.

"Ale po tom vyjde jeden koaličný partner a oznámi svetu, že sa pripravuje slovensko-maďarská vojna. A je po našej diplomatickej ofenzíve. Objektívne nám poškodil," povedal Mečiar o Slotovi.

SNS ale odmieta, že by šéf národniarov robil vo viacerých prípadoch v slovensko-maďarskej politike medvediu službu.

Dzurindovci spoluprácu so Smerom vylučujú. Vyhlásila to podpredsedníčka SDKÚ Iveta Radičová v STV. Po voľbách v roku 2006 pritom navrhovala pokúsiť sa o koalíciu medzi pravicovou SDKÚ a ľavicovým Smerom.

"Čo sa týka budúcnosti, SDKÚ po už jasných výsledkoch a spôsoboch vlády sa vyjadrilo veľmi jednoznačne, že koalíciu so stranou Smer vylučuje," zopakovala Radičová.

Ako partnera si vie predstaviť KDH. Podľa podpredsedu hnutia Daniela Lipšica, je ich psou povinnosťou urobiť všetko pre zmenu po voľbách. Súčasný kabinet ženie krajinu maďarskou cestou do ekonomického krachu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu