Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pri domovej prehliadke v Detve našli zbrane a muníciu

Ilustračná foto
Ilustračná foto

DETVA - Policajti zaistili pri domovej prehliadke v obci Dolný Tisovník (okres Detva) zakázané strelné zbrane a väčšie množstvo streliva.

Majiteľovi nehnuteľnosti a jeho synom hrozí obvinenie zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Políciu doviedlo k nálezu objasnenie prepadu herne vo Zvolene, z ktorého bol obvinený syn vlastníka domu, informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Väčšia časť z takmer dvoch desiatok zadržaných zbraní vraj patrí do kategórie zakázaných. Okrem nich polícia našla tiež 5000 kusov streliva. Spolu s majiteľom domu boli zaistení aj traja jeho synovia, mužom po dokázaní viny hrozí väzenie na štyri až desať rokov, poznamenala Faltániová.

Prehliadku rodinného domu na strednom Slovensku polícia vykonala po tom, čo vyšetrovateľ obvinil syna majiteľa nehnuteľnosti zo zločinu lúpeže v spolupáchateľstve. Dvadsaťdeväťročný muž, ktorý sa zdržiaval v dome otca, sa podľa polície podieľal na augustovom prepade herne vo Zvolene. Maskovaní lúpežníci so zbraňami pri ňom ukradli viac ako 4000 eur (120.504 Sk) a mobilný telefón krupierky. Zvolenčanovi, ktorý je súčasne obvinený z oboch trestných činov, hrozí väzenie na sedem až 12 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu