Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Štyri prípady novej chrípky za týždeň

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Štyri nové prípady tzv. prasacej chrípky zaevidoval Úrad verejného zdravotníctva SR počas 37. kalendárneho týždňa, všetci pacienti mali ochorenie importované.

Tri prípady boli z Bratislavského a jeden prípad z Nitrianskeho kraja. Celkovo bolo v Slovenskej republike od začiatku pandémie potvrdených 129 ochorení vyvolaných vírusom A(H1N1)v, z toho bolo 118 ochorení importovaných a jedenásťkrát bol zaznamenaný prenos na Slovensku.

V tomto týždni lekári nahlásili 20 301 akútnych respiračných ochorení. Najčastejšie sa vyskytovali u detí do päť rokov. Komplikácie pri ochorení malo 508 ľudí, čo predstavuje 2,5 percenta. Spomedzi chorých tvorí 55 percent skupina detí a dorast a 45 percent ochorení bolo u dospelých. Akútne respiračné ochorenia sa najčastejšie vyskytli v Nitrianskom a Žilinskom kraji, najnižšia chorobnosť bola v Bratislavskom kraji.

Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia bolo v spomínanom týždni hlásených 2 033 ochorení, teda 10,0 % zo všetkých akútnych respiračných ochorení.

Informovali o tom pracovníci Odbor epidemiológie Úrad verejného zdravotníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu