Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Becík už chce odísť, stále sa mu to nedarí

Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík
Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister pôdohospodárstva sa zdá byť neodvolateľný. Už by aj rád odišiel z funkcie ale ešte nemôže. Becík doručil prezidentovi abdikačný list. Gašparovič ho však tento týždeň neodvolá.

"Dnes je 9.9., akt je vykonaný, teraz čakám tak ako študent po štátniciach, kedy budú promócie. O tom už rozhoduje iný," povedal po rokovaní vlády Becík. Minister sa rozlúčil aj s poslancami v parlamente.

"O termíne výmeny na poste ministra pôdohospodárstva rozhodne Kancelária prezidenta SR v najbližších dňoch," povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.

Prijať demisiu Stanislava Becíka a vymenovať nového šéfa rezortu pôdohospodárstva už prezident tento týždeň pravdepodobne nestihne. Včera večer totiž Ivan Gašparovič odlieta do Poľska, kde sa v meste Sopoty v piatok a sobotu uskutoční stretnutie prezidentov krajín V4 a Slovinska.

Novým ministrom pôdohospodárstva by mal byť šéf Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Vladimír Chovan. Šéf HZDS Vladimír Mečiar už nomináciu na nového ministra premiérovi odovzdal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu