Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

PSK chce tento rok opraviť 203 úsekov ciest II. a III. triedy

BRATISLAVA - Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja hľadá spoločnosť, ktorá obnoví povrchy vozoviek na 203 vybraných úsekoch ciest II. a III. triedy, ktoré sú majetkom Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Podľa hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej, poslanci PSK schválili na obnovu komunikácií v dĺžke približne 280 kilometrov v rozpočte sumu 500 mil. Sk, pričom stavebné práce sa budú financovať s využitím modelu partnerstva súkromného a verejného sektora. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 29. marca, stavebné práce by podľa PSK mali trvať od júna do októbra tohto roka.

Uchádzači musia pri predložení ponuky preukázať svoje ekonomické a finančné postavenie a technické spôsobilosti. Obrat každého uchádzača musí za roky 2002 až 2004 predstavovať minimálne 500 mil. Sk ročne, ak sa do súťaže prihlási združenie, obrat jeho každého člena musí byť v uvedenom období aspoň 300 mil. Sk ročne.

Záujemcovia musia zároveň preukázať skúsenosti s prácami rovnakého alebo podobného charakteru v rozsahu minimálne 400 tis. metrov štvorcových v každom z uvedených rokov. Obstarávateľ zároveň požaduje zloženie 5 mil. Sk zálohy.

Najväčší objem finančných prostriedkov by v rámci obnovy ciest malo podľa PSK smerovať do Prešovského okresu, kde by si oprava takmer 37 kilometrov mala vyžiadať 61,8 mil. Sk. Takmer 59 mil. Sk by malo smerovať na opravu 28,1 kilometrov v Bardejovskom okrese, obnova približne rovnakého rozsahu komunikácií v Popradskom okrese by mala byť financovaná sumou 48,9 mil. Sk a v Kežmarskom okrese by to malo byť 46,5 mil. Sk.

Vyše 40 mil. Sk by sa malo použiť v okrese Stará Ľubovňa na opravu 23,6 kilometrov. Pre Vranov nad Topľou vyčíslil PSK na 15 kilometrov takmer 36 mil. Sk a pre okres Humenné by malo smerovať vyše 34 mil. Sk na opravu takmer 19 kilometrov ciest. V okrese Levoča by sa malo opraviť 18,5 kilometrov ciest, v Sabinovskom okrese 23,1 kilometrov a vo Svidníku vyše 22 kilometrov ciest, pričom náklady na opravu presahujú v týchto okresoch 30 mil. Sk. Vyše 28 mil. Sk si podľa predpokladov PSK vyžiada oprava 15 kilometrov v Sninskom okrese, ako aj 11,6 kilometrov v okrese Stropkov. Najmenej financií, 23,5 mil. Sk, by malo smerovať na opravu takmer 11 kilometrov v okrese Medzilaborce.

PSK sa od začiatku minulého roka stal vlastníkom ciest II. a III. triedy, pričom ich celková dĺžka podľa Fitzekovej predstavuje 2 488 kilometrov. Pod prešovskou regionálnou samosprávou je tak teraz 524 kilometrov ciest II. triedy a 1 915 kilometrov ciest III. triedy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu